Toukokuun boxista löytyi ihon epäpuhtauksiin tehoava Neutrogenan Visibly Clear Correct & Perfect CC-voide, josta voit lukea lisää aiemmasta postauksesta täältä. Jotta auringosta voisi nauttia ilman paksuja meikkikerroksia, pitää iho saada hoidettua kesäkuntoon sekä ylläpidettyä ihotyypille sopivilla tuotteilla. Pääyhteistyöbloggaajamme Glitz & Glam -blogin Minna tutustui Neutrogenan tuotteisiin ja kertoo nyt, miten puhdistat rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon oikeaoppisesti. Tiedätkö esimerkiksi mikä on ihon kaksoispuhdistus? Tai pitääkö kasvot puhdistaa aamulla? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset tästä postauksesta. Ja vaikka ihotyyppisi ei olisikaan rasvoittuva, voit varmasti ammentaa muita ihonpuhdistusvinkkejä Minnalta. 🙂

”Hei vaan kaikki livboxaajat! Kesä on jo melkein täällä ja olemme saaneet nauttia ihanan aurinkoisista ja lämpimistä päivistä. Oletteko huomanneet, että kevät ja kesä tuo tullessaan omat ihonhoito-ongelmat? Iho muuttuu jälleen rasvoittuvammaksi ja epäpuhtauksien määrä lisääntyy kasvoilla.

Neutrogena1

Neutrogenan Visibly Clear on erityisen perehtynyt epäpuhtaan ihon puhdistukseen ja kosteutukseen. Itse näen merkin enemmän nuorten sarjaksi, mutta varttuneemmatkin voivat poimia omat täsmätuotteensa taisteluunsa epäpuhtauksia vastaan. Tänään kerronkin vinkkejä ihonhoitorutiineihin ja kohti puhtaampaa ihoa.

Neutrogena2

Ilta

Aloitetaan illasta, kun iholla on kaikki sille päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet ilmasta, ihon omaa talia ja mahdollisesti päivän meikit. Iltapuhdistus on ehkä se kaikista tärkein, sillä meikki ja päivän aikana kasvoille kertynyt lika tulee puhdistaa ennen nukkumaan menoa. Iho uusiutuu yön aikana nukkuessasi. Mitä sille tapahtuu, jos iho ei ole puhdas vaan täynnä kaikkea sitä rasittavaa likaa ja meikkiä?

Neutrogena3

Minä vannon ja suosittelen kaksoispuhdistusta kaikille meikkiä käyttäville. Vaikka iho näyttäisi puhtaalta, se ei välttämättä sitä ole. Puhdistusöljy liottaa meikin, joka on rasvaliukoista. Ihohuokosista tulee puhtaammat. Rasvoittuvan ihon omaavan ei tarvitse pelätä puhdistusöljyä, koska öljy puhdistetaan toisella aineella kasvoilta, jolloin iholle ei jää rasvaa.

Toiseen vaiheen puhdistukseen rasvoittuvalle iholle toimii kivasti puhdistusgeelit, koska ne tehoavat rasvoihin ja öljyihin tehokkaimmin. Neutrogenan raikas Pink Grapefruit Facial Wash puhdistaa kaiken rasvan ja talin iholta, sekä viimeistelee ihon kunnollisen puhdistuksen.

Neutrogena4

Mustapäistä kärsivien kannattaa käyttää kevyempien kasvovesien sijaan mustapäitä vähentäviä kasvovesiä. Neutrogenalta löytyy Blackhead Eliminating Toner, jota annostellaan vanulapulle, jolla pyyhitään ongelma-alueita, joita usein ovat nenä ja leuka. Herkkäihoisimpien kannattaa pyyhkäistä vain alueet, joilla mustapäitä esiintyy, sillä tällaiset kasvovedet ovat voimakkaita, jotta ne tehoavat mustapäihin.

Neutrogena5

Vanulapputesti on hyvä mittari näyttämään omien ihonpuhdistusrutiinien tehokkuuden. Kun riittävän puhdistavalla kasvovedellä pyyhkäisee, niin näkee oman puhdistuksen riittävyyden. Tein huolimattoman puhdistuksen tätä postausta varten, jotta voin näyttää mitä kaikkea iholle jää, jos se puhdistetaan vain silmämääräisesti puhtaaksi meikeistä.

Neutrogena6

Rasvoittuvakin iho tarvitsee kosteutta ja suojaa. Kasvovoide tulee valita oman ihotyypin ja tarpeen mukaan. Neutrogenan Visibly Clear -tuotelinjasta löytyy kevyitä kosteusvoiteita rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Yöksi voidaan levittää esimerkiksi öljytöntä Oil-Free Moisturiser -kosteusvoidetta.

Neutrogena7

Aamu

Aamullakin ihon puhdistus on tärkeää, mutta silloin sen ei tarvitse olla niin huolellinen. Ihon voi puhdistaa hellävaraisemmin vaikkapa Pink Grapefruit Cream Wash -puhdistusvoiteella. Kasvoilta puhdistuu sille yön aikana kertynyt rasva. Kevyemmän aamupuhdistuksen jälkeen voidaan käyttää miedompaa kasvovettä, kuin illalla.

Puhdistuksen jälkeen lisätään kevyt kasvovoide kasvoille. Voide voi olla sama, kuin yöllä tai sitten raikastavampi Pink Grapefruit Oil-Free Moisturiser. Ihana ja raikas tuoksu herättää aamu-unisemmankin.

Neutrogena8

Epäpuhdasta ihoa ei olisi hyvä peittää paksuilla ja rasvaisilla meikkivoiteilla. Jos peittävyyttä ei tarvita sen suuremmin, niin ihanteellista olisi käyttää esimerkiksi juuri tämän kuun LivBoxista saatua Neutrogena Visibly Clear Correct & Perfect CC Cream -voidetta. Tämä CC-voide on Mustaa Kajalia -blogin Heidin suosikkituote. Minä vähän arvasinkin, että Heidin suosikki toukokuun LivBoxissa on tämä, koska tiesin boxin sisällöstä jotain etukäteen ja olin kuullut Heidin kehuneet tätä voidetta.

Neutrogena9

Neutrogenan CC-voide on miellyttävän kevyt ja raikas iholla. Ohut koostumus levittyy kasvoille vaivattomasti ja jättää kuivahtaessaan puolimattaisen pinnan. Rasvoittuvalle iholle puuterointi voi olla tarpeellinen. Ihon väri ja pinta tasoittuu. Minunkin kasvoilla punoitukset häivyttyvät, eikä kasvoille jää maskimaista tunnetta.

Neutrogena10

Kasvot olisi hyvä kuoria toisinaan. Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Daily Scrub ja Correct & Perfect Complexion Scrub -kuorinnat soveltuvat päivittäiseenkin käyttöön hellävaraisen kuorivuutensa vuoksi. Kaikkien iho ei kuitenkaan kestä päivittäin mekaanista kuorintaa, joten kerran viikossakin kuoriminen riittää. Ylimääräinen kuollut ihosolukko on hyvä kuoria monestakin syystä. Ihosta saa kuorinnalla puhtaamman, ihon väri kirkastuu ja epäpuhtauksia ei pääse kertymään yhtä paljon. Kosteusvoiteet pääsevät paremmin kosteuttamaan, kun pinnalla ei ole ylimääräistä kerrosta kuollutta ihosolukkoa.

Neutrogena11

Ihonhoito vaatii hieman orjallista säännöllisyyttä. Mikään tuote ei tuo apua sieltä kylpyhuoneen peilikaapista asti, vaan niitä tulee käyttää säännöllisesti omien tarpeiden mukaan. Toisille syntyy epäpuhtauksia herkemmin, kuin toisille. Vaikka iho ei kärsisikään epäpuhtauksista, niin puhdistus ja kosteutus ovat silti tärkeitä. Vaikka nyt hoitamattomuus ei näkyisikään millään tavalla, niin iän myötä näkee kaiken, jossa nuorempana laiminlöi. Ihonhoito nuorempana on sellainen asia, jota sitten vanhempana kiittelee.

Jos ihonhoitorutiinit ovat retuperällä, eikä oikein tiedä mistä aloittaa, niin tärkeimmät ovat puhdistustuote, kuorinta ja kosteusvoide. Noilla kolmella jo pärjää ja kun oppii noiden tuotteiden säännöllisen käytön, voi halutessaan tai tarpeen mukaan lisätä tuotearsenaalia kasvovesillä, seerumeilla ja kasvonaamioilla. Kaikkea ei tarvitse heti yrittää ujuttaa arkirutiineihinsa, vaan tärkeintä on lähteä pienin askelin ja vain tärkeimmillä tuotteilla, jotta niiden käyttö muuttuu rutiiniksi ja saavutetaan puhtaampi ja raikkaampi iho.

Mahtavaa kesän odotusta kaikille!

Aurinkoisin terveisin,

Glitz & Glamin Minna”

Neutrogena_tuotepalkinto_livbox_toukokuu_glitz&glam_pieni

Ja sitten arvontaan! Kerro meille oma ahaa-oivalluksesi ihon puhdistusrutiineissasi, ja olet mukana kuvan Neutrogena-tuotepaketin (arvo n. 50 €) arvonnassa! Arvonta päättyy 15.5.2016. Onnea arvontaan!

 – Sofia