Kasvojen muotoilu contouringilla

Contour eli kasvojen muotoilu varjostuksilla ja valolla on haastavaa, jos ei ole ymmärrystä, mihin kohtaan tuotteita tulisi levittää. Väärin tehtynä contour korostaa kavojen epätoivottuja muotoja, mutta oikein kohdennettuna saat varjostuksilla tuotua kasvoille muotoja ja korostettua parhaita puolia eitoivottuja häivyttäen.

Contour eri kasvojen muodoille

Neliö

Kun kasvojen muoto on kulmikas, neliö tai pitkät tulee varjostusten paikkaa miettiä eritoten otsan alueella – näin kasvoille saadaan tuotua pehmeyttä. Lisää varjostusta poskiluiden alle korvalta kohti suuta häivyttäen. Muotoile kasvojasi myös otsalta läheltä hiusrajaa. Lisää varjostusta otsan keskiosalta kohti ohimoita. Älä laske varjostusta kuitenkaan liian alas, vaan pehmennä kasvojen kulmikkaita kohtia. Jos sinulla on korkea otsa, voi varjostusta laskea hieman alemmas. Lisää valoa poskipäille, leuan keskelle ja otsan keskiosaan. Muista häivyttää kunnolla!

Pyöreä

Pyöreisiin kasvoihin saadaan pituutta, kun varjostukset lisätään vain poskiluiden alle. Varjosta korvilta kohti ylähuulta, mutta älä tee varjostusta liian lähelle suuta. Jätä noin kahden sormen leveysmitta nenästä varjostamatta. Tuo valoa kasvoille poskipäille, otsalle ja leuan keskiosaan.

Sydän

Jos haluat pehmentää sydämen muotoista hiusrajaa, lisää varjostukset koko otsan alueelle lähelle hiusrajaa. Häivytä ohimoita kohti. Varjosta poskien alue hieman alempaa kohti suuta. Valoa lisätään poskipäille, otsalle ja leualle. Muista häivytys!

Ovaali

Ovaalia muotoa pidetään kaikista helpoimpana kasvojen muotona, sillä kasvot ovat muokattavissa kaikkiin tyyleihin. Kokeile varjostaa poskipäiden alta ja leukaperistä. Valoa lisätään poskipäille, otsalle ja leualle.

Tärppejä contouringiin

-Kokeile varjostusta ihon sävyyn sopivalla tumman ruskealla luomivärillä ja valokynällä tai peiteaineella. Myös tummempi meikkivoide sopii varjostamiseen.

-Varjostusten häivyttäminen on tärkeää. Häivytä voidemainen tuote meikkisienellä ja puuterimainen isolla siveltimellä.

-Poskipuna lisätään poskille varjostusten ja valon väliin, siten että kaikki sekoittuvat pehmeästi hieman toisiinsa. Aloita varjostuksesta, lisää sitten hohdetta poskipäille ja lopuksi poskipunaa. Näin sävyt sulautuvat toisiinsa.

-Valon tuomiseen kasvoille voit käyttää korostuspuuteria, korostusväriä tai vaaleaa luomiväriä, jossa on shimmeriä.

-Jos haluat häivyttää kaksoisleukaa tai korostaa leuan muotoa, lisää varjostusta myös leuan alle.

 

Kokeile suosikkejamme:

IsaDora Face Sculpor -paletti on toimiva kokonaisuus, sillä se paletissa on kaikki mitä tarvitset: varjostus, korostus ja poskipuna. Saatavilla viileä ja lämminsävy.

NYX Wonder Stick on voidemainen contour-puikko, jossa on tummempi sävy varjostamiseen ja vaaleampi sävy korostuksiin. Tarkka levittää. Häivytetään sienellä.

bareMinerals Invisible Glow tuo luonnollista hehkua, jota voi kerrostaa voimmakkaamman lopptuloksen halutessaan. Sulautuu ihoon ja saa muut huokailemaan kanuniin ihosi perään.