Jos olet yhtään kuten minä, oikeanlaisten hiustenhoitotuotteiden etsiminen on sinulle loppumatonta aarrejahtia. Omat hiukseni ovat paksut, sähköiset ja pörröiset. Metsästän aina uusia hoitotuotteita, joilla saisin ne kesytettyä. Voitkin siis uskoa, että kun sain mahdollisuuden testata uuta ikoon hiustenhoitosarjaa, otin sen innolla vastaan. Värväsin mukaani toisen Betten sertifioidun pörröpään, kehityspäällikkömme Marikan.

ikoo pääsi testiin Marikan ja minun kylppäriin kuukauden ajaksi

Hieman taustatietoa ikoosta: kauppojen uusi tulokas on omien sanojensa mukaan korkealaatuinen ja hellä lompakolle. ikoo tarjoaa yksilön tarpeisiin luotuja ratkaisuja ja innovatiivisia uutuksia, kuten hiuslappuja. Ja mikä parasta: kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia.

Tiedän, mitä ajattelet: ikoo kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta. Lähdimme selvittämään Marikan kanssa, tekisivätkö värikkäät pullot oikeasti ihmeitä pörröillemme.

Shampoo ihastutti, hoitoaine antoi vaihtelevia tuloksia

Aloitimme olennaisilla, eli shampoolla ja hoitoaineella. Nappasin hiuksilleni kosteutusta lupaavan No Frizz, No Drama-sarjan. Marika otti kokeiluun virkistävän Talk the Detox-sarjan.

Shampoo oli selkeä menestys. Marika ja minä molemmat huomasimme, että se vaahtosi ihanasti ja jätti hiukset pehmeämmän tuntuisiksi. Tuoksu sai lisäpisteitä molemmilta: minua se muistutti Hollister-kaupasta, Marikaa lapsuudesta.

Hoitoaineen suosio ei ollut yhtä yksimielistä. “Jouduin käyttämään hoitoainetta golfpallon verran, jotta sain sen levitettyä”, Marika kertoo. Huomasin saman — tuote oli ripauksen liian ohutta paksuille hiuksilleni. Marika sai kuitenkin haluamansa lopputuloksen reippaan käytön avulla. Itse joudun hakemaan tukea muista hoitotuotteista. Ehkä en vain osannut läträtä.

Upeat hiusnaamiot tekivät tehtävänsä

ikoon hiusnaamiot vakuuttivat jo ulkonäöllään. Purkit on pakattu hienoihin kartonkilaatikoihin ja tuote itsessään on hauskan väristä. Omaan kylpyhuoneeseeni saapui vihreä Hydrate & Shine-naamio, kun Marikalla nähtiin lila Detox & Balance.

Naamiot eivät jääneet pelkiksi kauniiksi ulkokuoriksi: sisältä paljastui hyväntuoksuista ja toimivaa hoitoa. “Tuote tuli myös todella riittoisassa purkissa, eli sitä uskalsi käyttää kunnolla”, Marika hehkuttaa. Naamio saa minulta täydet pisteet. Marika jäi taas kaipaamaan hieman lisää hoitoa vaurioituneille hiuksille.

Leikkisä folionaamio toi ylellisyyttä kylpyhuoneeseen

Hoidosta puheen ollen, sitä ei Thermal treatment-naamiosta puuttunut. Pakkauksesta paljastuva hassu foliohuppu asetetaan hiusten päälle ja kiinnitetään tarralla 15-25 minuutiksi. Hiukset lämpenevät ja hupun sisällä oleva aine pääsee hommiin.

Foliohuppu oli kokemuksena ylellinen. Sen käyttö oli viihdyttävää, ja seuraavana aamuna pehmeät hiukset kiittivät panostuksesta. Marikan kruunasi tuotteen jo omaksi kestosuosikikseen. Betten yksimielinen lopputulos: tämä on hemmotteluillan must-have!

Fresh ups-laput herättivät innostusta, mutta eivät vakuuttaneet täysin

Nyt päästään siihen, mikä tekee ikoosta uniikin: hiuslappuihin! Nämä jännittävät uutuudet toimivat ikään kuin käsien kosteuspyyhkeet: avaa pussukka, vedä märkä liina esiin ja hiero hiuksiin. Lappuja löytyi kolmenlaisia: hajuja poistavia raikastuslappuja (joita nähtiin myös boxissa!), kuivashampoota sisältäviä puhdistuslappuja ja sähköisyyttä poistavia kosteutuslappuja.

Olimme innoissamme lapuista, mutta ne eivät kuitenkaan kohdanneet kaikkia odotuksiamme. Huomasin nopeasti, että laiminlöin raikastuslappuja. Hiukseni aiheuttavat kyllä murheita, mutta eivät ikinä hajujen osalta. Povaisin, että esim. aamutreenaajat ja polttajat hyötyisivät näistä minua enemmän. Puhdistuslappujen käyttö taas hämmensi: tuliko hiuksista oikeasti puhtaammat, vai ainoastaan märät? En ole vieläkään varma.

Loppujen lopuksi kallistuimme Marikan kanssa kosteuttavien lappujen puolelle. Ne liimailivat hiuksia joskus toisiinsa, mutta sähköisenä hiuspäivänä se tuntui pörröisyyttä paremmalta vaihtoehdolta.

Hiussuihke antoi kevyttä hoitoa, vaahtoava kuivashampoo sopi muotoiluun

Kokeilustamme löytyi myös pari “villiä korttia”: anti-frizz-hiussuihke ja moussemainen kuivashampoo.

Manteliöljyuutteella ja avokadoöljyllä pakattu anti-frizz-hiussuihke miellytti tuoksunsa ansiosta, mutta kuten suihkeet yleensä, ei tehnyt suurta vaikutusta. Käytän yleensä hiuksiini öljyä, joten suihkeet tuntuvat niiden rinnalta kevyiltä. Tuoksu oli ikoon tuotteessa kuitenkin kohdallaan. Plussaa myös siitä, että se ei jättänyt hiuksia tahmaisiksi. Sitä tapahtuu yllättävän usein.

Kun minä sumuttelin hiuksiani, Marika testasi vaahtomaista Volume & Refresh-kuivashampoota. Mitä Marika tykkäsi? “Tuote tuoksuu aivan mahtavalta! Käytän tätä enemmän raikastamiseen ja muotoiluun kuin kuivashampoona. Se antaa volyymia hiuksiin todella hyvin, eikä rasita päänahkaa.”

Miten ikoo selvisi?

ikoo auttoi minua ja Marikaa löytämään ihania uusia tuttavuuksia kylpyhuoneisiimme. Joukosta löytyi kuitenkin myös tuotteita, jotka eivät vakuuttaneet täysin. Näiden valossa, suosittelisimmeko ikoota kaverille? Ehdottomasti. Pörröpäinä Marika ja minä tarvitsemme paljon kosteutusta. On luonnollista, että tykkäsimme juuri hoitavimmista tuotteista. Sinä kuitenkin tiedät parhaiten, mitä omat hiuksesi kaipaavat. ikoon vahvuus brändinä on se, että tuotteita löytyy monipuolisesti kaikenlaisille hiuksille. Kannattaa siis lähteä tutkimaan, mitä se tarjoaa juuri sinulle.