Mitä, jos voisit muuttaa hiustesi väriä pelkän shampoon avulla?

Huhtikuun Bette Box sai tiimimme pohtimaan helposti unohtuvaa tuotetta: hopeashampoota. L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple -hopeashampoo paljastui joidenkin betteläisten boxista ja haastoi käsityksemme perinteisesti blondeille markkinoidusta tuotteesta: pullo nimittäin kertoo, että käyttäjäksi käy kuka tahansa – hiusväristä riippumatta.

Hopeashampoo voi muuttaa vaalennettujen hiusten sävyn kokonaan. Pystyykö se samanlaisiin temppuihin myös bruneteilla ja luonnonvärisillä hiuksilla? Bette lähti selvittämään.

Uteliaisuus toi hopeashampoon kylppäriin

Testiryhmämme koostui kahdesta betteläisestä: blondista (Iirasta) ja brunetesta (minusta). Nappasimme mukaan L’Oréalin shampoot ja lähdimme hommiin. Testaus oli pituudeltaan noin seitsemän pesukertaa. Mitkä olivat fiilikset alkuvaiheessa?

Iira: Olisi mahtavaa, mikäli pystyisin freesaamaan hiusväriäni näin helposti. Värjäsin ennen hiuksiani, ja ne kärsivät siitä. Nykyinen väri on täysin omani. Se vaihtelee hieman: hiusten päällä on vaaleaa, luultavasti auringon vaalentamaa, ja alta löytyy tummempia vivahteita.

Hanna: Olen utelias siitä, pystyykö hopeashampoo muuttamaan hiuksiani. Tarvetta muutokselle ei sinänsä ole. Tykkään ruskeista hiuksistani hurjasti. Ne taittavat vahvasti kullan puolelle, mikä on aina miellyttänyt minua, mutta mikä antaa myös oivan lähtökohdan kylmentämistä varten.

Pestään nyt, vaikka ei mitään tunnu tapahtuvan

L’Oréalin hopeashampoo vakuutti, vaikka emme tuloksia huomanneet. Hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Vajaan 6 euron shampoo oli uskomattoman pigmenttinen, vaahtosi miellyttävästi ja tuoksui hyvältä. Paikoittain pigmenttiä oli jopa liikaa: shampoo nimittäin muutti kuivan päänahkani liilaksi! Tästä huolimatta hiukset tuntuivat pysyvän entisellään. Turhautuneena läträsimme lisää shampoota, mutta peilikuva ei tuntunut muuttuvan.

Ennen- ja jälkeen-kuvat shokeraasivat

Käytön jälkeen vertailimme ennen- ja jälkeen-kuvia, jolloin totuus tuli vastaan. Vaikka olimme uskoneet, että hiuksemme eivät muuttuneet käytön myötä, kuvat kertoivat jotain aivan muuta.

Seitsemän pesukertaa tekivät Iiran hiuksista näkyvästi kylmemmät, ja jopa paikoittain vaaleammat. “Nyt näen selvästi, että kellertävät sävyt ovat muuttuneet kylmemmiksi. Muutos on sen verran luonnollinen, että en sitä pesujen välillä huomannut.”, Iira kertoo.

Hopeashampoo pesi omien hiusteni oranssisuuden pois. Huomaan vasta nyt, kuinka punertavat hiukseni oikeastaan olivat. Nyt ne ovat paljon neutraalimmat. Näyttäisi myös siltä, että auringon vaalentamat yksityiskohdat ovat vaalentuneet entisestään.

Jäimme vielä miettimään, miten hopeashampoo toimii muilla. Niinpä kysyimme betteläisiltä palautetta:

“Aivan huipputuote! Ainakin omat vaaleat, raidoitetut hiukset tämä kirkastaa. Vahva suositus!”
“Mielestäni toimiva. Vanhasta väristä on vielä hieman keltaisuutta jäljellä parin käytön jälkeen.”
“Hyvä! Ei värjää käsiä tai kylppäriä eikä tartu liikaa kuiviin latvoihin aiheuttaen sävyeroja.”

Lopputulos: hopeashampoo voi muuttaa jopa luonnollisten hiusten sävyä. Shokeeravia muutoksia ei kuitenkaan ole edessä; ellet ota ennen- ja jälkeen-kuvia, sävyerot saattavat jäädä myös sinulta huomaamatta.