Ostitko taas kilokaupalla avokadoja? Jääkö osa väkisin syömättä? Ei hätää, sillä avokadoa voi käyttää myös kauneudenhoitoon! Avokado sisältää esimerkiksi hiuksille ja iholle tärkeimpiä vitamiineja, kuten C-, E-, ja K-vitamiinia. Avokadot ovat myös pullollaan hyviä rasvoja ja antioksidantteja. Avokadoja voi käyttääkin niiden hyvien ainesosien vuoksi erilaisiin naamioihin ja kuorintoihin, sekä jopa silmänympärysvoiteena. Nappaa alta itsellesi tärkeimmät ”avokado kauneusvinkit”, ja ota hedelmä todelliseen hyötykäyttöön. Lue myös vitamiinien hyödyistä ihonhoidossa!

Avokadosta 4 hoitavaa naamiota

Parasta DIY kasvonaamioissa on, että niihin tarvittavat ainekset löytyvät suurimmalta osalta jo kotoa. Luonnollisia avokadokasvonaamioita on myös olemassa lukuisia, ja alla niistä tehokkaimmat.

Kasvonaamio kuivalle iholle

Tarvitset: puolikas avokado, raakahunajaa
Valitse mahdollisimman kypsä avokado. Halkaise, ja käytä puolikkaan avokadon hedelmäliha. Sekoita avokadon kanssa teelusikallinen raakahunajaa, ja anna naamion vaikuttaa n. 10 minuuttia. Pese tämän jälkeen pois huolellisesti. Tämä avokadon ja hunajan yhdistelmä kosteuttaa ihoa, ja auttaa kuivasta ihosta kärsiviä henkilöitä luonnollisin keinoin.

Kasvonaamio oikuttelevalle iholle

Tarvitset: puolikas avokado, raakahunajaa, luonnonjogurttia
Valmista avokadokasvonaamio samalla tavalla kuin kuivan ihon ohjeessa neuvotaan. Lisää joukkoon lusikallinen luonnonjogurttia ja sekoita. Anna vaikuttaa myös n. 10 minuuttia ja huuhtele. Luonnonjogurtin lisääminen kasvonaamioon auttaa tuhoamaan iholla kukkivia bakteereja jogurtin maitohappojen avulla.

Hiusnaamio

Tarvitset: avokado, oliiviöljyä, suihkumyssy
Avokadohiusnaamio on pullollaan hiuksia helliviä ainesosia, kuten erilaisia vitamiineja ja eritysesti biotiinia. Hiuksien pituudesta riippuen voit käyttää naamion tekemiseen kokonaisen tai puolikkaan avokadon. Sekoita avokadon kanssa oliiviöljyä, joka toimii erinomaisen hiustenkosteuttajana. Levitä latvoihin, piilota hiukset suihkumyssyyn ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Lämpö tehostaa naamion vaikutusta, ja jos hiusten tyvikin on hyvin kuiva, voi naamion levittää hiuksiin koko pituudelta.

Käsinaamio/manikyyrinaamio

Tarvitset: puolikas avokado, banaani, 2 muovipussia
Sekoita keskenään puolikas avokado ja yksi banaani. Levitä seos käsille, suojaa kädet pienillä hedelmä- tai pakastuspusseilla, ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia. Avokado ja banaani molemmat ovat hyvin vitamiini- ja antioksidanttirikkaita hedelmiä, jotka sisältävät myös sinkkiä. Vitamiinit ja antioksidantit pehmentävät käsien ihon ihanan pehmeäksi, mutta avokadon ja banaanin sinkki myös hellii ja vahvistaa kynsiä.

Avokadokuorinta iholle & huulille

Avokadon avulla onnistuu helposti myös kotitekoinen kuorinta. Avokadon hedelmäliha itsessään on hyvin sileää, mutta yhdistämällä oikeiden, luonnollisten, aineosien kanssa se sopii myös ihon- ja huultenkuorintaan.

Ihon kuorinta

Tarvitset: puolikas avokado, hunajaa, oliiviöljyä, fariinisokeria
Sekoita hyvin keskenään puolikas avokado, teelusikallinen hunajaa, sekä oliiviöljyä ja karkeaa fariinisokeria molempia ruokalusikallinen. Hiero avokadokuorintaa varovasti kuivalle iholle, ja huuhtele. Ihon kuorimisen lisäksi nämä luonnolliset ainesosat myös kosteuttavat ja tasapainottavat ihoa, mikä tekee ihosta entistä pehmeämmän ja hyvinvoivan tuntuisen. Kokeile myös luonnollista kahvikuorintaa, joka samalla vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

Huultenkuorinta

Tarvitset: puolikas avokado, hunajaa, oliiviöljyä, fariinisokeria, piparminttuöljyä
Tämä huultenkuorinta on helpoin tehdä nappaamalla ihon kuorintasekoituksesta noin lusikallinen syrjään. Kun lusikalliseen kuorintaseosta lisätään tippa piparminttuöljyä, on täydellinen, luonnollinen, DIY-huultenkuorinta valmis. Piparminttuöljyn lisääminen huultenkuorintaseokseen virkistää huulia ainutlaatuisella tavalla, ja saa verenkiertämään vilkkaammin. Hiero seos huulille, huuhtele pois, ja hymyile!

Avokado on myös meikinpoistoaine & silmänympärysvoide

Jos meikinpoistoaineesi tai silmänympärysvoiteesi on vähissä, pelastaa avokado jälleen tilanteen. Avokadon öljy puhdistaa silmämeikin jäämät helposti ja hyvät rasvat sekä vitamiinit toimivat luonnollisena silmänympärysvoiteena.

Meikinpoistoaine & silmänympärysvoide

Tarvitset: avokado, vanupuikko
Meikkijäämien puhdistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Halkaise avokado ja pyyhkäise vanupuikkoa hedelmälihan pintaa pitkin. Pyyhi sitten vanupuikolla kevyesti silmämeikinjäämät alaluomelta. Jos tämän avokadomeikinpoistajan haluaa myös muuntaa ravitsevaksi silmänympärysvoiteeksi, onnistuu tämä yksinkertaisesti. Huuhtelemisen sijaan hiero vanupuikosta alaluomelle jääneitä avokadon öljyjäämiä kevyesti sormin, ja anna imeytyä. Avokadon vitamiinit ja terveelliset öljyt hemmottelevat silmänympärysihoa, minkä vuoksi hedelmä toimii mainiosti vakituisen silmänympärysvoiteen väliaikaisena korvaajana.