Arganöljy ihonhoidossa

Kun useimmat meistä ajattelevat arganöljyä, ajattelemme kiiltäviä, pehmeitä hiuksia. Monissa kauneudenhoitotuotteissa käytetyllä superöljyllä on kuitenkin tänä päivänä erityisen tärkeä paikka sydämessämme ihonhoitotuotteena. Josie Maran, arganöljyyn perustuvan suosikkikauneusbrändin Josie Maran Cosmeticsin perustaja sekä dermatologi Patricia Wexler, MD, Wexler Dermatologystä, listasivat tärkeimmät syyt käyttää arganöljyä hehkuvan ihon saamiseksi. Lue myös, kuinka arganöljy voi auttaa myös auringolta suojautumisessa.

1. Se on täynnä hyviä aineksia

Arganöljyssä on runsaasti antioksidantteja, E-vitamiinia, linolihappoa ja välttämättömiä omega-rasvahappoja. ”Se on luonteeltaan suojaava, ravitseva superfood iholle”, Maran sanoo.

2. Se kosteuttaa kuivintakin ihoa

Wexler sanoo, että öljy on erinomainen kosteuttaja ja se sisältää tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, joten se sopii hyvin punoittavalle ja herkällekin iholle. Lisäksi, kuten Maran toteaa, öljyn levittäminen kuivaan ihoon toimii kuten mikä tahansa kosteusvoide tai kasvoöljy. Se auttaa hallitsemaan öljyn tuotantoa tasapainottamalla talineritystä.

3. Se ei tuki ihohuokosia

Öljyn lisääminen jo valmiiksi rasvoittuville kasvoille voi huolestuttaa. Koska arganöljy tasapainottaa ihon luonnollista talintuotantoa, se voi itse asiassa ehkäistä aknea ja näppylöiden syntymistä, kertoo tohtori Wexler. ”Antioksidantit voivat vähentää akenihon tulehdusta sekä parranajon jälkeistä ihoärsytystä ja sen sisältämä E-vitamiini voi auttaa ihon paranemisessa”, hän lisää. ”Lisäksi se on erityisen lempeä ihmisille, joilla on herkkä iho, kuten ekseema, psoriasis ja rosacea”, Maran toteaa.

4. Se on parantava ja ehkäisee ihon vanhenemisen merkkejä

Arganöljyä voidaan käyttää myös anti-age-seerumina. Tohtori Wexler sanoo, että antioksidantit ovat erinomaisia ärsytetyn tai vaurioituneen ihon parantamiseen. ”Se on erinomainen ikääntymisen merkkejä ehkäisevä hoitotuote, koska se estää vapaiden radikaalien ja UV-säteilyn aiheuttaman hapettumisvaurion.”

5. Sitä voi käyttää aamuin illoin

”Arganöljy on tarpeeksi kevyt käytettäväksi päivittäisenä kosteusvoiteena, mutta myös tarpeeksi kosteuttava käytettäväksi yön yli”, Maran sanoo. Kaksi tuotetta yhden hinnalla? Todellakin.

6. Arganöljy on hyvä kilpailija kookosöljylle

Jos olet miettinyt, mikä ero on rakastetun kookosöljyn ja arganöljyn välillä ihon suhteen, se riippuu siitä, mitä ihosi tarvitsee. Tohtori Wexler kertoo, että kookosöljy on hyvä kosteusvoide kuivalle ja halkeilevalle iholle, päänahalle ja keholle sekä hiusten ja kynsien hoitamiseen. Hän suosittelee arganöljyä nuorentavana hoitona ja suosittelee sitä erityisesti heille, joilla on ongelmallinen tai aknealtis iho.

 

Lähde: Elle UK