Harva asia on ärsyttävämpää kuin t-alueen rasvoittuminen ja kiiltely, etenkin kun olet tehnyt kaikkesi sitä ehkäistäksesi. Sinua saattaa kuitenkin helpottaa tietää mistä ihon rasvaisuus johtuu. Lue tästä faktat rasvaisesta ihosta aina ihonhoidosta meikkausrutiiniin.

 1. Et ole yksin

  Öljyinen iho on erittäin yleinen ongelma naisilla. Öljyisyys voi tosin vaihdella kuukauden sisällä paljonkin.

 2. Hormoneilla on paljon vaikutusta asiaan

  Tähän et voi valitettavasti juuri vaikuttaa. Kuukausittainen hormonirytmi määrää milloin ihosi ja päänahkasi ovat rasvaisimmillaan.

 3. Se on myös perinnöllistä

  Rasvantuotatanto riippuu myös rauhasten määrästä ja aktiivisuudesta. Tähän vaikuttavat muun muassa perinnölliset tekijät. Runsas öljyntuotanto voi siis johtua siitä että rauhasesi ovat aktiivisempia kuin jonkun toisen tai niitä vain sattuu olemaan enemmän.

 4. Avain piilee puhdistusrutiinissa

  Jos et pese kasvojesi ihoa oikein, et ehkä poista tarpeeksi rasvaa iholta – tai sitten saatat poistaa liikaakin. Iho kompensoi iho kuivuutta usein erittämällä lisää rasvaa. Varo siis molempia ääripäitä.

 5. Ole varovainen näppyhoitojen kanssa

  2 % salisyylihappoa sisältävä näppyhoito on parempi kuin bentsoyyliperoksidia sisältävä, mikä kuivattaa ihoa. Iho reagoi kuivuuteen erittämällä lisää talia, mikä saa aikaan näppyjä.

 6. Meikki voi pahentaa asiaa

  Vältä raskasta meikkiä. Tällöin ihosi pystyy ottamaan vastaan palautetta ympäristöstään ja hengittämään kevyemmin.

 7. Öljyttömät tuotteet ja irtopuuteri ovat parhaita ystäviäsi

  Öljytön matta tai vesipohjainen meikkivoide auttaa ihoasi pysymään kiillottomana. Mineraalimeikkituotteet ovat myös hyviä rasvaiselle iholle, koska ne ovat anti-komedogeenisiä eivätkä tuki ihohuokosia. Öljytön ja ei-kuivattava primer saattaa myös auttaa. Tärkeimpänä kuitenkin käytä irtopuuteria, jota voit laittaa hieman enemmän niihin kohtiin jotka alkavat ensimmäisenä kiiltää.

 8. Retinoideista saattaa olla apua

  Lisää yöksi iholle öljytön retinoideja sisältä yövoide, mikä auttaa ajan kanssa vähentämään öljyn tuotantoa.

 9. Saatat saada ryppyjä vähän myöhemmin kuin muut

  Sitä ei ole tieteellisesti todistettu, mutta näyttää siltä että rypyt näkyvät kuivalla iholla aikaisemmin. Hyvin kosteutetulla iholla juonteet eivät näy niin selvästi, joten saatat näyttää nuoremmalta pidempään.

 

Teksti ja kuva: Marie Claire