Pestäkö vai eikö pestä? Monet asiat voivat aiheuttaa hiustesi ennenaikaista rasvoittumista. Lue alta, että mitä sinun kannattaa välttää jotta vältyt rasvaletiltä.

1. Älä koskettele hiuksiasi

Kuten kasvoja kosketellessa, myös hiuksia koskettelemalla sormista siirtyy rasvaa ja likaa tukkaan. Seuraavan kerran, kun sinun tekee mieli pyöritellä hiussuortuvia sormen ympäri, muista tämä.

2. Älä pese hiuksiasi liian usein

Saattaa tuntua nurinkuriselta, että rasvoittuvaa tukkaa ei saisi pestä. Saahan sitä, mutta ei välttämättä kannata tehdä sitä joka päivä. Kun päänahasta pestään kaikki sen luontaisesti tuottama rasva, se puskee uutta rasvaa tilalle. Pidemmällä aikavälillä hiuksesi rasvoittuvat vähemmän, kun peset ne vain joka toinen päivä tai pari kertaa viikossa.

Toukokuun Bette Boxista löytyi kesäinen kuivashampoo.

3. Älä käytä liikaa hoitoainetta

Jos hiuksesi ovat kovin rasvoittuvat, kiinnitä erityistä huomiota hoitoaineen käyttöön. Käytä hiustyypillesi sopivaa hoitoainetta, älä käytä sitä liikaa kerralla ja älä levitä sitä päänahkaan asti. Liika hoitoaine saa hiukset lässähtämään, jolloin ne imevät herkemmin öljyjä päänahasta. Huolehdi myös, että saat hoitoaineen pestyä kunnolla pois hiuksista.

4. Älä harjaa hiuksiasi liikaa

Hiusten liiallinen harjaaminen saa päänahan öljyt levittymään myös muualle hiuksiin ja tekee ne rasvaisen näköisiksi. Päänahan harjaaminen stimuloi myös rasvan tuotantoa ja sitähän emme tahdo.

5. Onko hiusharjasi likainen?

Likainen harja siirtää likaa harjatessa hiuksiin. Kaikki muotoilutuotteiden jäämät, pöly, rasva ja muu lika siirtyy takaisin hiuksiisi harjatessa. Muista siis puhdistaa harja säännöllisesti ja vaihtaa se myös välillä uuteen.

Myös maaliskuun Bette Boxissa tullutta sävyttävää tyvispraytä voi käyttää kuivashampoon tavoin.

6. Onko hiusharjasi täynnä hiuksia?

Normaaleille hiuksille hiuksista tukkoinen harja ei ehkä ole niin ongelma, mutta rasvoittuville hiuksille saattaa olla. Harjassa olevissa hiuksissa saattaa myös olla öljyjä, jotka harjaa käyttäessä siirtyvät takaisin hiuksiisi. Moka!

7. Saatat käyttää vääriä tuotteita

Saatat myös käyttää hiustyypillesi sopimattomia muotoilutuotteita. Tarkista, että muotoilutuotteistasi löytyy sanat ”kevyt” ja ”tuuheuttava” sanojen ”kiilto” ja ”kosteuttava” sijaan. Ohuille, sileille ja raskaille hiuksille sopivat paremmin kevyemmät koostumukset, jotka eivät rasvoita hiuksia.

Rasvatukan kannattaa ottaa haltuun myös kuivashampoon käyttö. Kuivashampoolla voi venyttää hiustenpesuväliä jopa useilla päivillä ja pelastaa lässähtäneen liimatukan kiireisenä aamuna.

Lue myös tästä kuinka saat hiuksesi kasvamaan nopeammin.

Teksti: Marie Claire