Upeat hiukset eivät välttämättä aina tule luonnostaan vaan vaativat vähän työtä. Nämä seitsemän vinkkiä auttavat sinua välttämään suurimmat hiusvirheet!

1. Sano kyllä satiinilakanoille! Puuvilla imee itseensä kaiken kosteuden hiuksistasi ja ihostasi. Satiini on tyylikästä, upeaa ja seksikästä. Kaiken lisäksi satiini pysyy viileänä, joten vältyt hikoilulta eivätkä hiukset mene takkuun. Eli valitse satiinilakanat tai polyesterillä päälystetyt puuvillalakanat.

2. Älä mene märillä hiuksilla nukkumaan. Märät hiukset painuu pään ja tyynyn väliin ja tekee hallaa päänahalle. Oletko joskus kokeillut märissä sukissa nukkumista? Miltähän jalat näyttävät hyvin nukutun yön jälkeen? Et ehkä halua testata, joten älä tee tätä myöskään päälle.

3. Älä käytä shampoota joka päivä. Jos peset hiukset pesuaineella joka päivä, päänahan öljyntuotanto lähtee kierroksille. Hiukset rasvoittuvat nopeammin ja sinusta tuntuu, että ne täytyy pestä kokoajan. Paha ympyrä on syntynyt. Lopeta kierre mahdollisimman pian ja vähennä shampoon käyttö vaikka jokatoiselle päivälle. Kun käyt suihkussa voit hyvin kastella hiukset ja hiroa päänahkaasi, se auttaa rasvojen ja öljyjen hajoittamiseen, jolloin ne huuhtoutuvat latvojen hiuksiin missä ne ovat enemmän hyödyksi. Kun päänahkasi tottuu uuteen rutiiniin helpottuu arki huomattavasti!

4. Muista aina hoitoaine! Jotkut naiset skippaavat hoitoaineen, sillä he pelkäävät että silikoniaineiden paino tekee tukasta lättänän. Nykyaikaiset hoitoaineet kuitenkin oikeasti kosteuttavat hiuksia ja varsinkin pitemmät kutrit kaipaavat hurjasti kosteutta. Levitä hoitoaine ainostaan hiusten puolivälistä latvoihin.

5. Käytä luonnollisia pähkinäöljyjä! Makadeemi, kookos, ja manteliöjly imeytyy hiuksiin sisälle. Kun taas argonöljy, silikone ja muut aineet jäävät hiusten pinnalle. Kokeile vaikka seuraavaa: laita kookosöljyä hiuksiin ennen nukkumaan menoa. Mene nukkumaan, herää ja hyppää suihkuun! Hiuksista tulee sileät ja upeat.

6. Harjaa hiukset kunnolla! Aloita latvoista ja siirry osa kerrallaan kohti päänahkaa. Jos yrität suoraan harjata hiukset ylhäältä alas, työnnät vain takkuja alas päin, jolloin niistä tulee lopulta suuri solmu. Jos mahdollista, valitse aina luonnonharja tai esimerkiksi tangle teezer. Joustavat harjakset kohtelevat hiuksiasi kiltimmin.

7. Leikkaa hiukset säännöllisesti. Käy kampaajalla joka kolmas tai neljäs kuukausi. Säännöllinen leikkaus on tärkeää, sillä jos hiuksessa on haaroja, sitä ei voi enää korjata vaan haara suurenee ylöspäin.

8. Vaihda hiuskiinne kuivashampooseen. Kuivashampoo pitää hiukset pehmeämpänä, siinä ei ole alkoholia, joten se ei myöskään kuivata hiuksia samalla tavalla. Samalla se kuitenkin luo ”kiinnikettä” hiukseen. Kuivashampoo on paljon parempi vaihtoehto, kun hiukset ovat auki. Jos teet kampauksia saatat edelleen valita hiuskiinteen. Vältä kuitenkin suihkuttamasta sitä koko tukkaan. Hiuskiinnettä voi lisätä ripsiväriharjaan tai hammasharjaan ja sillä harjata seikkailevat hiukset paikoilleen.