Beautyblender ei ole mikä tahansa meikkisieni

Uuden meikkitarvikkeiden aallon käynnistänyt hypetuote, jota tietämätön saattaa kutsua vain meikkisieneksi, on Beautyblender. Kyseistä pisaranmuotoista sientä käyttäneet tietävät, että kyseessä on the meikinlevitysväline, jonka nimeen vannovat meikkitaiteilijat, kauneusvaikuttajat ja kuluttajat.

Beautyblender on monikäyttöinen meikkisieni, joka taipuu moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen. Marie Claire listasi yleisimmät virheet, joita Beautyblenderilläsi teet.

1. Käytät meikkisientä kuivana

Meikkisieni tulisi kastella ennen käyttöä, jotta kallisarvoiset meikkituotteet eivät imeydy sieneen ja jotta tuotteiden levitys on jouhevampaa. Kastele sieni ja purista ylimääräinen vesi pois. Voit puristaa meikkisientä kuivemmaksi myös pyyhkeen välissä. Voit pitää meikkisientä kosteana meikkaamiesn ajan suihkuttamalla vettä sienelle.

 

A post shared by beautyblender (@beautyblender) on

2. Levität meikkiä sientä vetämällä

Jotta meikki tarttuu ihoosi, älä levitä meikkivoidetta iholle vetämällä sienellä ympäriinsä. Parhaimman ja kestävimmän lopputuloksen saat, kun painelet tuotteen kasvoillesi.

3. Käytät vain meikkisienen toista puolta

Pisaranmuodolle on syynsä. Pisaran leveä puoli eli ”pohja” on tarkoitettu isojen alueiden meikin levittämiseen, kuten poskien, leuan ja otsan alueille. Pisaran kapeampi pää soveltuu parhaiten ahtaiden paikkojen meikkamiseen, kuten nenänpieliin ja silmänurkkiin. Pientä päätä voit käyttää myös varjostusten, poskipunan ja aurinkopuuterin tarkkaan levittämiseen.

4. Käytät Beautyblenderiäsi vain nestemäisten tuotteiden levittämiseen

Voit käyttää blenderiä myös puuterimaisten tuotteiden levittämiseen ja blendaamiseen. Silloin meikkisienen tulee kuitenkin olla kuiva, jottei puuterimainen tuote paakkuunnu.

 

5. Meikkaat liian rankasti

Beuatyblender on kestävää materiaali, joka ei tavallisessa käytössä hajoa kovin helpolla. Jos näet sienessäsi halkeamia, käytät sientäsi liian kovakouraisesti. Muista, ettei meikkaaminen ole voimalaji.

6. Et säilytä sientä oikein

Syyllistytkö sinäkin siihen, että heität kostean meikkisienen meikkipussiin? Kostea sieni meikkipussukassa antaa bakteereille mitä oivallisimman kasvualustan. Epähygieeninen sieni taas aiheuttaa helpommin kasvoillesi epäpuhatuksia. Meikkisieni tulisi aina käytön jälkeen puhdistaa saippualla ja jättää kuivumaan ilmavaan tilaan, esimerkiksi Beautyblenderin oman säilytyspakkauksen päälle.

7. Et uusi meikkisientäsi tarpeeksi usein

Liian pitkällä käytöllä altistat ihosi epäpuhtauksille. Meikkisieni tulisi vaihtaa noin puolen vuoden välein.