Meikkaaminen on kivaa ja se nostattaa itsetuntoa, mutta joskus olisi hyvä kulkea ulkona myös meikittä. Tauko meikkaamisesta voi tuottaa yllättävää terveyshyötyä!

Meikistä on hyvä pitää taukoa silloin tällöin, jotta ihosi pysyy terveenä. Meikkaaminen on monelle jokapäiväinen tapa ja jotkin ihmiset eivät mene lainkaan kaupungille, laittamatta ainakin hieman ripsiväriä.

Alta voit lukea 6 syytä, miksi meikittä oleminen esimerkiksi viikon ajan on todellakin suositeltava ajatus!

 

1. Ihohuokoset kutistuvat ja pysyvät puhtaampina

Meikin ja ilmansaasteiden pienenpienet hiukkaset kerääntyvät ihohuokosiin päivän mittaa ja aiheuttavat tukkeutuneita ihohuokosia – jos kasvoja ei pese kunnolla päivän päätteeksi. Meikkaamatta jättäminen vähentää siis ihohuokosten likakuormaa ja ne pysyvät puhtaampina. Puhtaammat ihohuokoset myös ehkäisevät juonteiden muodostumista ja ihon veltostumista.

2. Iho puhdistuu ja finnit häviävät nopeammin

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon bakteereja meikit tai niiden levitykseen käytettävät siveltimet sisältävät? Vaikka siveltimiä pesisi ahkerasti, ne keräävät helposti bakteereja ja levitettäessä meikkiä bakteerit leviävät myös kasvoille ja aiheuttavat epäpuhtauksia ja mahdollisesti myös tulehduksia. Sama sormien kanssa – muistathan pestä kädet aina ennen meikkivoiteen tai muun meikin levittämistä sormin. Kurkkaa myös 10 arkipäiväistä asiaa, joiden et ehkä tiennyt aiheuttavan finnejä.

3. Vähemmän silmätulehduksia

Helposti pilaantuvat silmämeikit, kuten ripsiväri, voivat myös kerätä bakteereja ja aiheuttaa ikäviä silmätulehduksia. Silmämeikeissä käytettävät säilöntäaineet voivat myös allergisoida herkkiä silmiä, jolloin silmistä tulee kutiavat, vuotavat ja punoittavat. Muistathan vaihtaa ripsivärisi uuteen aina kolmen kuukauden välein! Älä myöskään koskaan lainaa silmämeikkejä kavereille, sillä silmätulehdus voi tarttua. Ripsariharjalla tai rajauskynällä silmän tökkääminen voi myös aiheuttaa ikäväntuntuisia oireita.

4. Ihosi pysyy kimmoisana ja kosteana

Meikkaus voi häiritä ihon luonnollista uudistumista, etenkin jos meikit jättää pesemättä iltaisin. Kasvoille jäänyt meikki kerää itseensä kuollutta ihosolukkoa, jolloin iho ei pääse uudistumaan ja se saa kasvojen ihon näyttämään harmahtavalta ja väsyneeltä. Kasvojen puhdistaminen ja säännöllinen kuorinta saa ihon näyttämään taas hehkuvalta ja elinvoimaiselta. Liiallinen kasvojen peseminen ja kuoriminen voi kuitenkin kuivattaa ihoa. Meikittömyys vähentää kasvojen pesutarvetta ja auttaa pitämään ihon luonnollisen kosteutettuna. Jos kaipaat tuotevinkkejä ihoa uudistavaan kuorintaan, lue Mádaran syväpuhdistavan öljykuorinnan esittely blogistamme.

5. Vähemmän allergisia reaktiota

Yleisimmin allergiaa aiheuttavat ainesosat meikissä ovat hajusteet ja säilöntäaineet, joita löytyy lähes kaikesta kosmetiikasta. Meikki on kasvoilla yleensä koko päivän, jolloin altistus allergisoiville ja herkistäville aineille on suurempi kuin vaikkapa poispestävässä shampoossa. Allerginen reaktio voi näkyä esimerkiksi punoittavana, kutiavana ja kuivana ihona.

6. Yleinen terveys kohenee

Kosmetiikka koostuu lukuisista eri kemikaaleista, joiden kaikkien yhteisvaikutuksia ei vielä tunneta. Vaikka kosmetiikka ylipäätään onkin turvallista käyttää, ei siitä varmasti ole haittaakaan, että välillä pitää tauon meikkaamisesta. Lue myös, kuinka kasvojen pesemättä jättäminen kuudeksi kuukaudeksi voi vaikuttaa positiivisella tavalla akneihoon!