glitter

Saimme Glitternistiltä mielettömän upeita erilaisia glittereitä, joilla loimme 5 säihkyvää glitterlookkia, jotka on helppo ja nopea toteuttaa esimerkiksi kesän festareita varten. Glitternisti on suomalainen glitteriin erikoistunut yritys, jonka glitter shopista löydät käyttämämme glitterit sekä monia muita!

Kosmeettista glitteriä voi käyttää kasvoille, vartalolle sekä hiuksiin, mutta silmien läheisyyteen käytettäessä on hyvä olla varovainen, vaikka onkin kyse kosmeettisesta glitteristä. Tavallista glitteriä emme edes suosittele käytettävän silmien lähellä tai edes kasvoilla, sillä glitter voi olla terävää ja silmiin joutuessa voi vahingoittaa silmiäsi vakavasti.

 

Millä glitterin voi kiinnittää?

Glitterin kiinnittämiseen testasimme kolmea erilaista tuotetta. Hiuksiin käytimme luonnollisesti hiusgeeliä, ja kasvoille kokeilimme vaseliinia ja liukuvoidetta. Mikä tahansa geelimäinen ja hieman tahmainen tuote, joka ei imeydy nopeasti tai ollenkaan, sopii glitterin kiinnitykseen. Vaseliini onkin näistä glittermeikeissä tavanomaisin kiinnittäjä.

Liikkuvalle luomelle tulevaan glittermeikkiin voi olla hyvä harkita erityisen glitterille tarkoitetun pohjustajan käyttämistä, sillä luomi liikkuu ja samalla glitteritkin voivat irrota helpommin. Jos sinulla on kovin rasvaiset luomet, esimerkiksi vaseliini ei ole tässä tapauksessa paras kiinnittäjä luomille.

Kiinnittäjän ja glitterin levitykseen voit käyttää ihan sormiasi, mutta jos haluat välttyä glittersotkulta, suosittelemme synteettisestä karvasta valmistettuja meikkisiveltimiä. Litteät luomiväri- ja meikkivoidesiveltimet ovat omiaan tähän hommaan! Vaseliinia tai muuta kiinnittäjää levittäessä on tärkeää taputella tuote kasvoille, sillä jos vedät tuotteen siveltimellä kasvoillesi, pohjameikkisi saattaa lähteä liikkumaan.

 

1. Silmäkulmaglitter

Tämä on näyttävä ja helppo glittermeikki kenelle tahansa! Jos satut haluamaan suorat ääriviivat glitterillesi, voit käyttää esimerkiksi teippiä rajaamaan alueen, jolle laitat glitterin. Jos taas haluat kunnon glitterilotulituksen silmäkulmaasi, voit vain taputella glitterit vapaalla kädellä.

Tätä lookkia varten testasimme kiinnitykseen liukuvoidetta, joka voi kuulostaa hieman hämmentävältä, mutta toimii! Pohjalle käytimme hienojakoista Only Silver-glitteriä ja päälle The Magician-glitteriä, jotta saimme glitteristä kolmiulotteisemman näköisen.

 

2. Glitterponnari

Glitter näyttää upealta myös hiuksissa! Olet varmasti nähnyt paljon glitterjakauksia, jotka toimivat upeasti esimerkiksi lettien tai space bunien kanssa. Saat myös tavalliseen ponnariin potkua, jos lisäät glitteriä esimerkiksi hiusrajaan tai kaikkialle hiuksiin.

Hiuksiin laittaessa glitterin voi sekoittaa hiusgeeliin, joka on helppo levittää hiuksiin sotkutta, ja saat glitterin sinne minne haluatkin. Tähän glitterponnariin käytimme Mermaid Mix-glitteriä sekä The Magician-glitteriä.

 

3. Glittersilmänaluset

Tämä glittermeikki on ideaali etenkin niille, jotka taistelevat tummien silmänalusten kanssa: peität vain kaiken glitteriin. Sopii siis myös erinomaisesti festareita varten, kun olet viimeisenä päivänä todella huonosti nukkunut etkä ehkä hehkeimmilläsi, mutta pakko jaksaa vielä ja saada festarifiilis päälle!
Kiinnittäjänä käytimme tähän meikkiin myös liukuvoidetta, sillä se on kevyemmän tuntuinen silmien alla, eikä tunnu niin rasvaiselta kuin vaseliini. Käytimme Super Pink-glitteriä koko alueelle, ja päälle käytimme Mermaid Mix-glitteriä tuomaan hieman lisäväriä.

 

4. Glitter highlight

Jos haluat päivitetyn version perinteisestä highlightista, glitter highlight on sinulle! Se on helppo toteuttaa, kuten kaikki muutkin glittermeikit, mutta glitter highlightia toteuttaessa on hyvä keskittyä glitterin levitykseen, jottei lopputulos ole vain glitterpötkylä poskillasi. Keskitä eniten glitteriä poskiesi korkeimpaan kohtaan, ja ”häivytä” glitteriä ulospäin laittamalla glitteriä hieman harvemmin, jotta saat glitterin näyttämään enemmän highlightilta.

Tämän glitter highlightin toteutukseen käytimme pohjalle vaseliinia, ja glitter on nimeltään The Circus Clown.

 

Toteutimme nämä glittermeikit sekä lisäksi viidennen glittermeikin, glitterhuulet, Facebook-livessä jonka voit katsoa alta!

Kuinka glitterin sitten saakaan pois?

Glitterin poistaminen voi kuulostaa kauhean vaivalloiselta, mutta meillä on niksi, jolla saat pienellä vaivalla suurimman osan glitteristä helposti pois ja vältyt kamalalta hankaamiselta. Ota pala teippiä, ja liimaa se kohtaan jossa sinulla on glitteriä ja irroita se: suurin osa glitteristä tarttuu teippiin! Loput voit pyyhkiä pois meikinpuhdistusaineella. Vältä huuhtomasta suuria määriä glitteriä viemäriin, sillä glitter on muovia eikä se ole hyväksi luonnolle joutuessaan vesistöihin.

 

Lisää glitterinspiraatiota löydät täältä: Niskasiili koristellaan nyt glitterillä!