Kauneuslehdet, blogit ja mediat huutavat neuvoja ja mainoksia. Normityyppinä sitä yrittää selvitä arjesta ja näyttää mahdollisimman hyvältä tilanteesta riippuen. Kiireen keskellä sitä aivan varmasti tekee virheitä! Tässä olisi 17 kauneusvirhettä, joiden tekemisen voit lopettaa nyt. Ja tämä lista ei välttämättä ole pelkästään kauneuskeltanokille, Pro:t löytää täältä varmasti myös vinkkejä tai ainakin muistutuksia.

 

1. Likaiset siveltimet

Joka aamu pesen hampaita, meikkaan ja katson likaisia suteja. Vannon, että joka päivä päässäni liikahtaa se sama ajatus: tänään pesen siveltimet. Seuraavan kerran, kun vaeltelen kylpyhuoneeseen, kello on jo liian paljon. Unohdin taas pestä siveltimet. Ongelmat, jotka likaisista siveltimistä aiheutuu ovat: näppylät ja epäpuhtaudet ja rumempi meikki. Puhtaalla siveltimellä on helpompi meikata, sillä siinä ei ole vanhoja värejä tai pigmenttejä, jälki on selkeämpää ja värit näkyvät paremmin.

 

2. Aurinkopuuteria koko nassulle!

Jos haluat aurinkoisen hohdon kasvoille älä peitä koko nassua aurinkopuuterilla vaan käytä kasvoille suunniteltua itseruskettavaa. Aurinkopuuteria on hyvä lisätä poskipäille, leualle, otsalle ja nenän varteen. Näin saat luonnollisemman rusketuksen.

 

3. Testaat meikkivoidetta kämmenselälle

Tämä on hassu moka, jonka me kaikki teemme: testaamme uutta meikkivoidetta kämmenselälle löytääksemme oikean sävyn. Käden iho on aivan eri värinen, kun kasvojen iho, joten vertailu on jokseenkin hassua. Testaa meikkivoidetta mieluummin leukaluun kulmaan niin näet sävyt parhaiten!

 

4. Nukut meikit kasvoilla

Kaikki tietävät, että tämä on pahasta ja että kasvot pitäisi pitää puhtaana. Tiesitkö, ongelma ei ole pelkästään näppylöiden synty? Kun meikki jää kasvoillesi se löytää oman paikkansa ihohuokosissa. Pitemmän päälle se aiheuttaa laajentuneita ihohuokosia, joka näyttää kovalta ja ikääntyneeltä iholta. Pidä siis kasvot puhtaana, ihan oikeasti!

 

5. Peität mustat silmänaluset väärin

Mustia silmänalusia ei pidä peittää laittamalla peiteväriä pelkästään silmän alle. Parempi tapa on levittää peiteväriä väärinpäin olevan kolmion muodossa silmän alle, jolloin saat kokonaisuudesta valoisamman ja luonnollisemman.

 

6. Käytät huulikynää vain huulten rajaukseen

Ellei 90-luku ole päivän asukokonaisuuden esikuva, älä tee tätä virhettä. Jos haluat käyttää huulikynää, värjää koko huuli, älä pelkästään ulkoreunoja. Huulipuna katoaa vähitellen päivän aikana ja silloin pelkkä ulkorajaus tulee näkyviin. Tältä haluat välttyä!

 

7. Käytät vedenkestävää ripsiväriä joka päivä

Ellet ole muodostelmauiskentelija, et tarvitse vedenkestävää ripsaria joka päivä!
Vedenkestävä ripsiväri tekee räpsyistä kuivat ja koska väriä on hankala saada pois ripsistä, hankaat silmiäsi luultavasti enemmän, jolloin osa ripsistä irtoaa.

 

8. Skippaat pohjalakan

Jos ihmettelet, että miksi kiireessä tehty kynsilakka lohkeilee niin nopeasti, on ongelma aika varmasti puuttuva pohjalakka.

 

9. Käytät vääränlaista poskipunaa

Jos poskipuna näyttää luonnottamalta, harkitse siirtymistä puuterimaisesta punasta voidemaiseen punaan tai päinvastoin. Usein puuterimainen puna kestää paremmin, mutta kuivalla iholla se saattaa nostaa esiin ryppyjä ja kuivia kohtia. Voidemainen puna saattaa taas pysyä erittäin huonosti öljyisellä iholla.

 

10. Käytät liikaa meikkivoidetta

Ellet yritä peitellä värivirheitä ihossasi, ei ole syytä lisätä meikkivoidetta hurjasti koko kasvoille – meikki saattaa näyttää aivan naamiolta. Keskity sen sijaan ongelmakohtiin kuten T-alueelle, nenän ympäristöön ja silmien alle. Muun ihon voi jättää freesiksi!

 

11. Primerin unohtaminen kimalleluomivärien kanssa

Jos glitterit on poskilla, ei tarvitse heti heittää luomiväriä menemään. Lisää jatkossa luomivärin alle pohjustustuote. Mikäli vahinko on jo tapahtunut, nappaa sivellin ja kosteuta se silmätipoilla. Lisää siveltimeen luomiväriä ja levitä luomelle. Kuulostaa hassulta, mutta kimalteiden tulisi pysyä paremmin paikoillaa. Poista tarvitsemattomat glitterit kasvoilta käyttämällä teipinpalasta!

 

12. Ripsien taivuttaminen ripsivärin jälkeen

Tämä on iso ei! Tämä tuhoaa täydellisen ripsivärin ripsistäsi ja taivutin voi jäädä kiinni ripsiisi ja repiä niitä irti.

 

13. Käytät poskipunaa väärin

Jos poskesi näyttää meikkauksen jälkeen Pelle Hermannin poskilta, jossain on menty pieleen. Hymyile peilin edessä ja laita poskipunaa poskipäiltä ohimolle. Varmista, että puna näyttää luonnolliselta.

 

14. Meikkaat väärässä valossa!

Ulkona, kuistilla tulisi varmaan paras jälki, kun meikkaamisesta puhutaan. Aina valoa ei kuitenkaan voi valita, joten joka kerta kun meikkaat koita muistaa että kyseinen valo ei luultavasti ole se valo jossa sinut päivän mittaan nähdään. Meikkaa siis varoen ja tsekkaa kasvot aina uudessa valossa.

 

15. Säilytät meikkejä liian kauan

Meikit vanhenevat! Ja vieläpä yllättävän nopeasti. Eli jos olet kolmekymppinen ja lukioaikaisia luomivärejä vielä lojuu kaapeissa, heitä ne rohkeasti pois!

 

16. Peiteväri ja meikkivoide ovat eri värisiä

Jos olet pimityspuuhissa ja haluat peittää ongelmakohtia, pidä huoli, että peitevärin sävy sulautuu meikkivoiteeseen. Jos ne ovat kovin eri värisiä, tuot vain ongelmakohtia enemmän esiin.

 

17. Pumppaat harjaa tyhjässä ripsiväriputilossa

Kun haluat saada viimeisetkin rippeet ripsiväristä, päädyt usein pumppaamaan harjaa edestakaisin putilon sisällä. Tämä ei auta ripsivärin saamista harjaan, vaan sinä pumppaat lisää ilmaa tuubiin ja jäljellä oleva ripsiväri kuivuu. Jos haluat volyymiripset, kannattaa mieluummin myöntää häviö ja ostaa uusi ripsari!
-Anna