”Tänään en meikannut. Miksi siis puhdistaa kasvoja” -Glamlin-asiakas

Miksi kasvot puhdistetaan?

”Jos puhdistan kasvot kerran, joudun tekemään sen joka päivä” sanoi poikaystäväni kerran. Tokaisin siihen, että sehän olisikin ideaali tilanne!

Päivän aikana iholle kerääntyy bakteereita ja ilmansaasteita. Iholla oleva lika edistää ihon ennenaikaista vanhenemista, pigmenttiläiskiä ja epäpuhtauksia. Perusteellinen mutta hellävarainen omalle iholle sopiva puhdistus pitää ihon terveenä ja raikkaana. Iho kannattaa siis puhdistaa perusteellisesti. Mutta miten perusteellinen puhdistus tehdään joka päivä ärsyttämättä ihoa?

Kaksoispuhdistus. Uusi ihonhoidon trenditermi. Ajattelin kertoa siitä enemmän.

Mitä on kaksoispuhdistus?

Kaksoispuhdistus on kasvojen pesu, joka tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa käytetään puhdistusöljyä, -voidetta tai misellaarivettä poistamaan meikki, aurinkosuoja ja ihon erittämä tali. Toinen puhdistusvaihe on vesipohjainen puhdistus, jossa poistetaan iholta hiki, bakteerit ja kuolleet ihosolukot. Puhdistuksen toinen vaihe puhdistaa myös ihohuokoset.

Tee näin

Ensimmäisessä puhdistusvaiheessa pese kasvosi niin, ettei ihollasi ole enää näkyvästi meikkiä eikä pumpulituppoon jää jälkiä meikistä. Jos kasvoillasi on paljon meikkiä, tämä vaihe voi vaatia useamman pesukerran.

Kun pintamöhnä on poistettu, on vesipohjaisen puhdistuksen aika. 
Hiero puhdistustuotetta iholle minuutin verran. Tarkoituksena on päästä eroon ihohuokosiin kerääntyneestä liasta. Hieromalla tuotetta tarpeeksi kauan pidät huolen siitä, että kaikki tuotteessa olevat raaka-aineet ehtivät aktivoitua. Glamlin-konsulttina olen huomannut, että ihmiset käyttävät noin 20 sekuntia kasvojen puhdistukseen. Se ei riitä. Kasvojen puhdistukseen pätee vähän samat säännöt, kuin hampaiden harjaamiseen. Suosittelen siis käyttämään ainakin kaksi minuuttia puhdistukseen.

Muistathan myös olla käyttämättä liian kuumaa vettä kasvojen huuhteluun. Kuuma vesi ärsyttää ja kuivattaa ihoa turhaan.

Miksi kaksoispuhdistuksessa on järkeä?

Vesi ja öljy eivät sekoitu keskenään. Tali on ihon tuottamaa öljyä, joka helposti tukkii ihohuokoset ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Tali takertuu kuolleisiin ihosoluihin ja muihin epäpuhtauksiin, jolloin ne jäävät ihoon kiinni. Kaksoispuhdistus sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti epäpuhtauksiin taipuvaiselle sekaiholle.

Mistä saan apua?

Vaikka bloggaaja saattaakin testailla eksoottisia tuotteita, ethän käytä puhdasta öljyä (esim kookosöljyä) ensimmäisessä puhdistusjaksossa. Öljypuhdistustuotteen täytyy sisältää surfaktantteja, joita lisätään tuotteeseen kemiallisesti. Nämä pinta-aktiiviset aineet eivät jää iholle vaan peseytyvät vedellä pois. Öljypohjaisia puhdistustuotteita on useita. Tärkeää on valita omalle ihotyypille sopiva tuote, joka ei ärsytä tai kuivata ihoa. Jos kaipaat apua, niin ammattiestenomi osaa auttaa.

Vesipohjaisen puhdistuksen tulisi olla erittäin hellävarainen. Kakkosvaiheen tulisi puhdistaa ja kosteuttaa ihoa.

Suositko itse ihon kaksoispuhdistusta?
Terkuin
Ida Glamlinistä